Kvalificerade tjänster inom bygg- och industrismide

Vi på TISAB är din kompletta partner inom byggsmide och industrismide. Sedan starten 1991 har vi konstruerat, bearbetat och monterat stålkonstruktioner av högsta kvalitét till kunder runt om i hela landet. Att leverera i tid med rätt kvalitet är en självklarhet för oss. Våra medarbetare har lång erfarenhet och alla certifieringar som krävs för att garantera våra kunder ett riktigt bra slutresultat.

Byggsmide

Ända sedan starten har byggsmide varit hjärtat i vår verksamhet och vi har under årens lopp genomfört otaliga projekt åt flera av de största byggföretagen i Sverige. Byggsmide i sig är ett ganska brett begrepp, men vi kan förenkla det genom att säga att vi tar hand om tillverkning, leverans och montage av allt stålmaterial till bygget, från minsta vinkeljärn till hela stålstommar!

Industrismide

Industrismide

Inom industrin är efterfrågan stor på duktiga och flexibla smeder. Ofta är det snabba ryck som gäller hos våra industrikunder och arbetena sker ibland under tidspress. Det är något vi är vana vid då vi utför svets- och smidesarbeten åt några av östgötaregionens största industriföretag, både när det gäller nybyggnation och reparationsarbeten.

Svetsarbeten

Vi är specialister på svetsarbeten och har erfarenhet av de flesta förekommande svetsmetoderna. Vi utför gärna svetsarbeten och reparationer efter våra kunders specifika önskemål och med vår erfarna och licensierade personal kan vi garantera våra kunder ett mycket bra slutresultat.

Stålstommar

I vår moderna anläggning tillverkar vi stålstommar till våra uppdragsgivare runt om i regionen. Eftersom stålstommen utgör skelettet i din hall eller lokal är det viktigt att stommen byggs på rätt sätt och med rätt material. Vi är certifierade enligt SS-EN 1090-1, dessutom får vi utföra bärande konstruktioner i den högsta utförandeklassen (EXC4) enl. SS-EN 1090-2 vilket garanterar dig ett noggrant utförande med en säker dokumentation genom hela processen.

Stålbroar

Oavsett om det handlar om en mindre eller större brokonstruktion så kan vi bistå med allt från konstruktion, förslag på materialval, till tillverkning och montage. När du anlitar oss för en brokonstruktion utförs uppdraget alltid enligt vårt kvalitetsledningssystem där vi innehar alla nödvändiga behörigheter för att tillverkning och montage ska genomföras med högsta resultat.

Rörbryggor, tillverkning av anpassade rörbyggor till industrin.

Rörbryggor

Rörbryggor används inom industrin när el, vätska, olja eller annat behöver transporteras från en byggnad till en annan. Den flexibla konstruktionen är mycket stark i förhållande till sin tyngd och kan byggas i långa spann. Den stöds av vertikala sektioner och kan utrustas med de komponenter som behövs för ditt projekt.  Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Balkongräcken och trappräcken i smide.

Balkong- & Trappräcken

Ett balkongräcke i smide ger din balkong och bostad en exklusiv och påkostad känsla som aldrig blir omodern och som håller sig vacker i många år. Smidesräcken är inte bara vackra, de är dessutom hållbara och stadiga och passar på såväl moderna som äldre hus. Oavsett hur din balkong eller trappa ser ut hjälper vi dig att tillsammans ta fram en lösning som passar just dina behov.

Traversbanor

Traversbanor är ett viktigt område för oss på TISAB och vi har levererat flertalet sådana till några av de största industrierna i Östgötaregionen. Vi samarbetar med flera större traversleverantörer både när det gäller tillverkning och montage vid nybyggnationer och reparationsarbeten av äldre traversbanor. Kontakta oss gärna för mer information.

Konstruktionsberäkningar Byggsmide och Instustrismide

Konstruktionsberäkning

För att säkerställa bärighet och stabilitet i större konstruktioner krävs att konstruktionsberäkningar genomförs. Förutom att vi tillverkar och monterar lösningen samarbetar vi även med erfarna konstruktörer som jobbar med konstruktionsberäkningar och kan ta fram förslag utifrån kundens specifika önskemål. Oavsett om ditt projekt är stort eller litet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.